top of page

Оборудване и препарати

1675327752_3-24.jpg
Clean Lux Afrodita работи с последно поколение професионална техника – праховодосмукачки, парогенератори и екстрактори на водещи германски и италиански производители.

За перфектно почистване използваме професионални парогенератори, при които се съчетават силата на парната струя и високата температура, като се постига освен почистване и дезинфекция. Използването й при почистване е подходящо за домове, в които живеят малки деца, хора, които страдат от алергия или имат дихателни проблеми.

Не правим компромис и с качеството на препаратите, с които работим. Те са от най-висок клас. Не съдържат фосфати и формалдехид, съставени са от напълно биоразградими естествени суровини.  Препаратите, които сме подбрали, са много ефективни, като същевременно опазват повърхностите, върху които се прилагат,безвредни са за човешкото здраве и околната среда.
 
 
 

Паропочистване

Какво представлява паропочистването?
Водата се загрява над точката на кипене и се изтласква като пара под налягане през дюза, четка или друго приспособление. Почистването посредством силата на парата не само спомага за бързото и улеснено отстраняване на мръсотията, но същевременно дезинфекцира. Тъй като при почистването с пара се използва само вода и топлина, почистването и дезинфекцията на дома никога не е било толкова щадящо към околната среда.
Steam-Clean-Carpet.jpg
Какво може да почиства?
Професионалните парогенератори, с които работим са пара 140 C, налягане 5 бара.Съдържанието на вода в сухата пара е под 6%.Това позволява на машината със суха пара да обработва всякакви повърхности. Ненадминат метод е и за почистване на санитарни помещения и кухни. Парата е сигурно антистатично средство за борба с натрупания прах по всички типове повърхности. Почиства, дезинфектира и отстранява неприятните миризми от килими и всякакви меки подови покрития.  Чрез силата на чистата водна пара, премахва всички петна и освежава цветовете.Минималното съдържание на вода в сухата пара предотвратява появата на ръжда или корозия. Металните повърхности изсъхват много бързо, след което са готови за употреба. При третиране с пара се постига  полиране, дезинфекция и трайно отстраняване на стари следи от химични препарати.
Защо е по- здравословно?
Бактериите, вирусите и плесента са невидими за нашето око, но са едни от най-опасните за нашето здраве. Те могат да доведат до редица заболявания, алергии и инфекции. Високата температура отваря порите на материите и позволява на парата да почисти в дълбочина, молекулите й проникват в пукнатини и цепнатини, което я прави изключително ефективна в борбата с тях. Почиствайки с пара, предпазваме себе си и своето семейство от вредни за нас мръсотия, бактерии, прахови акари, плесени, наслоявания, микроорганизми. Парата прихваща и поема прахта и така се предотвратяват различните алергени (акарите в домашния прах и техните изпражнения), климатът в помещението се подобрява осезаемо. Това прави почистването с пара изключително подходящо за хора с алергии, астма, чувствителност към препарати, малки деца и бременни жени.
Оставяме една следа и тя е чистота
bottom of page